Woensdagavond wordt er gevoetbald in het Neteland. Zowel VC Herentals als stadsgenoot SKS Herentals spelen een thuiswedstrijd. VC Herentals ontvangt om 19.30u FC De Kempen, SKS Herentals speelt om 19u tegen de beloften van V. Geel/Meerhout.

De voorbereiding op het nieuwe seizoen is halfweg. Samen met VC-trainer Luc Beyens maken we tijd voor een tussentijdse evaluatie. En samen met Luc Beyens en de rest van de technische staf van roodwit zien we... dat VC perfect op schema zit.

Luc Beyens is verrast en niet verrast dat de spelersgroep zijn instructies en die van de rest van de technische staf goed oppakt. Luc Beyens: "Iedereen is steeds op paraat op training. Wat we op training inoefenen wordt in de wedstrijd degelijk uitgevoerd. Zo hoort het. We hebben een ruime spelerskern, zullen ook iedereen nodig hebben. De sfeer in de groep is goed. Op dit moment missen we enkel Van Brantegem. Die geraakte op een domme manier geblesseerd door naast een bal een gat in de lucht te trappen."

Belangrijk is volgens Beyens dat iedereen op dezelfde lijn zit. Er is maar één doel. Die titel. Luc Beyens: "De spelers weten waar het vorig seizoen is fout gelopen. Ze willen revanche. Conditioneel staan ze waar ze moeten staan. De groep is nu vijf keer per week samen: 2 wedstrijden en 3 trainingen per week. Ook de jongeren die er bijzitten zijn erg gretig."

Beyens heeft alvast goede woorden voor kapitein Gert Heylen. Hij noemt hem een echte kapitein die voorop gaat in de strijd. Van Steven Van Genechten en Mark Van Grieken, beiden overgekomen van SKS-Herentals, verwacht de VC-coach erg veel. "Ze pasten zich goed aan in de groep en ze kunnen wel iets. Van Grieken had toen hij uit verlof kwam wel een conditionele achterstand, maar werkte die op enkele weken tijd weg."

Het programma van VC Herentals:
- woensdag 10/8: VC Herentals-FC De Kempen, 19.30u
- vrijdag 12/8: AC Olen-VC Herentals, 19.30u
- woensdag 17/8: VC Herentals-Everbeur, 19.30u